Fotodag Airborne Museum “De Bevrijdende Vleugels”

Met ruim 30 deelnemers was de hernieuwde kennismaking met EXPOS in Kasteel Woerden een behoorlijk succes. Nu volgt op zondag 26 juli 2020 een fotodag in Airborne Museum “De Bevrijdende Vleugels”, Sonseweg 39, Best. Thema: Roaring Fourties.

Net als in Woerden laten de modellen zich in originele (eigen) kleding fotograferen. En de fotografen worden geïnspireerd door model, kleding, make-up artist, stylist en de locatie: een fantastisch museum met antieke legermaterialen, dat is opgericht om de herinnering aan onze bevrijders leven te houden.

Zie vooral het moodboard voor ideeën hoe je met hele simpele middelen sfeervolle armyfoto’s kunt maken. Een pet, een leren kapje, een stofbril, misschien wat legergroene jassen of hedendaagse armyprint… een vliegeniersjack? Veel is niet nodig om met de aanwezige tanks, vliegtuigen, kanonnen en zo, een leuke veertiger jaren sfeer te creëren. Of juist heel fashionable hedendaags. Laat je niet misleiden door de moderne scooters en jeeps in de voorbeelden, maar verplaats zo’n situatie naar de legersfeer. Op deze fotodag is expliciete lingerie- en naaktfotografie niet toegestaan. Pin-ups in de sfeer van de Roaring Fourties kunnen natuurlijk wel.Wisselschema

Er wordt gewerkt volgens een wisselschema met steeds twee fotografen en een model bij de vele indrukwekkende vlieg- en voertuigen die binnen en buiten ter beschikking staan. De wissel is om het uur, waarbij inbegrepen een kwartier tussenruimte voor verkleden, bijwerken visagie en oriënteren op de volgende shoot. Dit wisselschema wordt bij binnenkomst uitgereikt. Fotografen bepalen zelf of zij elkaar assisteren of de tijd opdelen.Dagprogramma

(op het terrein van Bevrijdende Vleugels kan worden geluncht en er is koffie. Eigen rekening.)

12.00 – Opening. Gedragsregels. Kennismaking.
11.20 – Modellen die visagie hebben aangevraagd naar visagie; fotografen oriënteren op zalen.
11.20 – (eveneens) Aanvang Vrije ronde. Modellen die visagie gereed hebben kunnen met beschikbare fotografen aan de slag.
12.45 – Eerste pauze. Verplichte wissel conform schema.
13.00 - Aanvang shoot 1
13.45 – Verplichte wissel conform schema.
14.00 – Aanvang shoot 2.
14.45 – Verplichte wissel conform schema.
15.00 – Aanvang shoot 3.
15.45 – Verplichte wissel conform schema.
16.00 – Aanvang shoot 4.
17.00 - Einde.Kosten en Vergoedingen

Fotografen

Niet-leden EXPOS betalen € 75
Leden EXPOS betalen € 60

Modellen, MUA's en stylisten

Borg, te betalen door niet-leden EXPOS, € 15. Teruggave bij deelname op de fotodag.
Vergoeding (alleen voor leden EXPOS) € 35.